Bvc - 8 Månaders kontroll

Publicerad 2015-07-15 19:55:00 i Max,

 
Idag var det alltså dags för Max 8 månaders kontroll på Bvc. 
Han vägde 10.370g och var 74,6 cm lång ♥
Vi pratade en del om tänderna, han har ju en (kanske två) på väg upp i överkäken nu! :) Vi borstar ju som vi ska och det tyckte hon va bra. 
Lite säkert, att vi ska sänka spjälsängen och barnsäkra mer hemma vilket vi faktiskt redan tänkt. Fick lite tips om lite roliga "lekar" osv. Vi fick en bra affish om "gifter" han kan få i sig och farlighetsgrad och vilka nummer vi kan ringa, jättebra tycker jag! :)
Men allra mest pratade vi mat. Max sover ju EXTREMT dåligt om nätterna, har jag tur lyckas jag få 4 timmar sammanlagt mellan 22-06 när jag sover, så nu ska vi på allvar försöka dra ner/ta bort amningen mer och mer vilket jag är glad för då jag känner mig klar med det nu :) Så nu har vi ett matschema vi ska följa på dagarna och nu när Mattias snart är ledig i 5 dagar ska vi försöka bättre Max sömn på nätterna genom att Mattias får ha honom och natta om med napp osv, det tyckte hon var en jättebra idé.
Så blir mycket förändringar nu men det känns bra! :)
En bvc sköterska ringer upp om två veckor för att kolla hur det går och så fick vi en tid till bvc med våran sköterska om redan en månad (brukar gå dit vid 10 månader annars) för att kolla så han går upp i vikt när vi drar ner/tar bort amningen och prata hur det går och hur vi går vidare :)
 
Idag annars har vi bara varit och STORHANDLAT barnmat haha så hela kylskåpet är fyllt med bara nya smaker så Max får lära sig :) Testat två st redan idag, en varmrätt och ett fruktris och det var poppis! Ett annat tips är att någon annan än bara jag ska mata Max så inte bara jag betyder mat, vilket låter bra. :)
Sen åt vi lite mat, och sov middag alla tre. Sen har Max & jag bara lekt och myst vi två medans Mattias sov. Nu sover Max för natten, och Mattias ska snart åka och jobba natt. Ikväll blir det en tidig kväll så jag kanske hinner få lite sömn. :)

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2015-07-16 19:01:22

Åh va söt!

Postat av: anniepiie

Publicerad 2015-07-17 21:51:18

Låter som en bra och händelserik dag! :)

Postat av: Emma Engström

Publicerad 2015-07-18 20:32:23

Vad roligt att han har tänder påväg! :) Man får passa på att köpa barnmat nu innan! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Amanda

Bor tillsammans med världens bästa fästman Mattias och våra 2 katter Kex & Zazu på Vikbolandet. Tycker om att fotografera, se på film och läsa kärleksromaner.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela