Välkommen vecka 32

Publicerad 2014-09-24 16:30:06 i Vecka för Vecka,

Bilder från idag 31+0
 
Bebisen:
Fostret väger cirka 1,8 kilo och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet.

Kroppen:
Magen tar mycket plats och dina lungor, din urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna. En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. 

Även under graviditeten kan man drabbas av vanliga åkommor som förkylning, feber och huvudvärk. Eftersom graviditeten innebär en något ökat belastning för kroppen kan man bli lite mer påverkad av exempelvis en förkylning. Då är det viktigt att vila, äta och dricka ordentligt och låta kroppen kurera sig.
Om du får kraftig huvudvärk som inte ger med sig, ögonflimmer, smärta i övre delen av magen samt svullnar upp mycket ska du kontakta din barnmorska eller förlossningen för kontroll av blodtrycket. En del kvinnor kan nämligen få havandeskapsförgiftning som kan ges dessa symtom.
Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. 

Tankar & Mående:
Jag har under denna vecka faktiskt klarat av att sova lite på rygg, vilket underlättat sömnen massor. 
Dock har jag fortfarande ont i både rygg & mage till och från vilket är jobbigt, men inte lika illa som innan.
Dock så har jag fått tillbaka ett jobbigt besvär jag hade innan graviditeten, och sjukvården är lika hopplös som alltid.. Bm mottagningen ringde inte alls upp i måndags, igår ringde dom upp men hade inga tider på 3 veckor, men lovade en telefontid med en läkare idag som skulle ringa men har inte ringt..Ringde VC förut men kom inte fram där heller, kul! Så nytt försök imorgon. Mår lite dåligt idag, känner mig halvförkyld med huvudvärk och så, dessutom ont när jag rör på mig, därav de dåliga bilderna idag på magen.Sorterat bebiskläder

Publicerad 2014-09-22 14:52:00 i Bebisgrejer,

 
Igår sorterade vi bebiskläder i storleksordning! Från storlek 44 till uppåt 80/86, mest har vi i 62 och 68 insåg vi haha :) Så vi behöver ha lite mer i storlek 50 och/eller 56 tror jag, i fall vi får en liten bebis :)
Just nu ligger allt detta i en kartong men jag letar vidare efter en byrå att lägga allt i!

Om

Min profilbild

Amanda

Bor tillsammans med världens bästa fästman Mattias och våra 2 katter Kex & Zazu på Vikbolandet. Tycker om att fotografera, se på film och läsa kärleksromaner.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela