Jobbig Natt

Publicerad 2014-06-29 18:09:00 i Allmänt - Graviditet,

 
 
Fy vilken natt det var. Det blev ganska sent igår, så strax innan kl 1 inatt skulle jag gå på toa en sista gång innan vi skulle sova & upptäcker då att jag blöder..Vilken panik! Jag hade haft lite ont i magen innan på kvällen men trodde det berodde på chipsen jag ätit. Jag börjar gråta och skriker på Mattias, för det är rätt mycket blod och det kommer hela tiden. Han bestämmer att vi ska åka till Akuten. Det enda problemet är att vi inte har någon bil för dn måste fixas! Vi får efter en liten stund tag i Mattias bror som kommer för att skjutsa in oss. Jag har en himla magvärk, nertill i magen och blöder fortfarande så jag är livrädd.
Vi kommer dit fort och går in, förklarar vad som hänt och sköterskan ställer lite frågor. Hon skickar direkt upp oss till Gyn. Vi har lite svårt att hitta dit men kommer till slut fram och möts av en ung trevlig sköterska. 
Hon tar med mig till labbet och jag får kissa i en kopp det första jag gör. Jag antar redan innan att dom ska göra ett gravtest för att se om hormonerna sjunkit. När jag kommer ut från toan är Mattias inte där men jag orkar inte riktigt bry mig. Hon ber mig sätta mig ner i en stol och vänta, sedan kollar hon blodtryck, puls och temp. Allt var bra där. Hon tar blodprov, stick i fingret, stället lite frågor om smärtan, vart i magen, hur länge, första graviditeten osv. Sen får jag gå ut till väntrummet där Mattias sitter och väntar. Efter en liten stund kommer samma sköterska tillbaka och säger att vi måste göra om blodprovet, för värdet hade varit högt men det blir fel ibland så dom ville dubbelkolla. Gör det lite snabbt och får sedan sätta mig i väntrummet igen. Då kommer en jättetrevlig sköterska vid namn Karin och kollar hur jag mår och ställer liknande frågor, bara för att vara på den säkra sidan. Hon säger att blodprovet och kissprovet var fint, så inget konstigt där. Hon säger att hon ska kalla på en kvinnlig läkare som får komma och undersöka mig, det dröjer inte många minuter innan hon är där. Går in i ett undersökningsrum där hon, som alla innan, ställer liknande frågor. Hon fråga om det kunde bero på att jag gjort nåt jag inte borde, tillexempel lyft ett piano..(Jag uppskatta inte riktigt det skämtet vid tillfället) eller samlag men det var inget sånt. Hon gjorde en Gynundersöking men det såg fint ut och inte ett spår efter blödningen. Hon säger att man kan få extremt ont i magen när den växer, men det ska inte blöda också. Hon gör ett Vul (Vaginalt Ultraljud) och säger att hjärtat på den lilla slår och den rör på sig osv. Jag gråter av lycka, vilken lättnad!!! Herregud vilken lättnad. Hon kollar så inte vattnet gått eller att en tidig förlossning var på väg, men allt såg fint ut. Hon gör även ett vanligt ultraljud för att kolla extra och vi får se lillen ligga där i magen och vi fick se ryggrad, huvud osv och se det lilla hjärtat slå ♥ Det var inte så mycket mer dom kunde göra.Hon hitta inte orsaken till blödningen. Magvärken hade avtagit och blödningen nästan slutat. Hon önska mig lycka till och sen fick vi åka hem.
Allt som allt, tog det knappt en timma på sjukan vilket var så skönt! Kom hem vid 03.30, somnade om till 09.00, gick upp och åt frukost, sedan sov jag till 13.00 igen, det var välbehövligt! Är fortfarande trött så längtar till sängen nu.
Känner mig fortfarande konstig i kroppen, tror inte chocken riktigt lagt sig än. Jag var så himla rädd.
Men som jag sa till Mattias i väntrummet, jag kände på mig att allt ändå var okej, jag ville bara höra det från någon annan också. Detta är ju andra gången den lilla skräms så nu räcker det tycker jag hehe!
Är så tackam för att Mattias bror Martin skjutsade in & hem oss, och för Mattias som höll sig lugn och fanns där hela tiden!
 
Nu längtar jag till RUL på tisdag ♥
 

Välkommen vecka 19

Publicerad 2014-06-25 12:05:40 i Vecka för Vecka,

Bilder från idag 18+0
 
Bebisen:
Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Huden över hela kroppen har även fått små tunna hårstrån, som kommer att falla av innan fostret är fullgånget. Hårstråna har också till uppgift att skydda den känsliga huden.
Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen.
 
Kroppen:
Nu kan du känna livmodern under naveln, den är ungefär lika stor som huvudet på ett nyfött barn. De flesta känner att fostret rör sig vilket brukar kännas extra bra om du tidigare har haft svårt att tro att det verkligen finns ett barn där inne.
Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion.
Som blivande förälder är det lätt att mentalt ställa in sig på det datum för förlossningen som man får i samband med ultraljudet. Men kom ihåg att datumet är ungefärligt och att det kan dröja två veckor efter beräknad tid innan barnet kommer.

Tankar & Mående:
Under vecka 18 har jag mått lite sådär. Mått riktigt illa efter många måltider, och varit extremt nere/ledsen mycket men jag hoppas det vänder snart. Däremot har foglossningen inte varit alls jobbig, i lördags hade jag ont ett par timmar men inget mer än så vilket har varit riktigt skönt. Väntar fortfarande på att få känna lite mer i magen än vad jag redan gjort, men nu är det mindre än en vecka kvar till Ultraljudet ♥
 

Klädlåda

Publicerad 2014-06-24 12:16:00 i Bebisgrejer,

 
Detta har jag pysslat lite med idag! Behövde ju ha någonstans att ha kläderna man samlar på sig. Så tog en gammal vit låda jag bara hade liggandes i garderoben. Satt dit lite söta grejer, och på bilden längst ner är det tänkt att vi ska skriva dit namnförslagen vi har :)

Om

Min profilbild

Amanda

Bor tillsammans med världens bästa fästman Mattias och våra 2 katter Kex & Zazu på Vikbolandet. Tycker om att fotografera, se på film och läsa kärleksromaner.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela