Välkommen vecka 24

Publicerad 2014-07-30 10:07:30 i Vecka för Vecka,

Bilder från idag 23+0
 
Bebisen:
Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.
Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet.
De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.
Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Kroppen:
Du kan ha gått upp fem till sju kilo, eller ännu mer.
Under hela graviditeten drar livmodermuskeln ihop sig då och då, och du får sammandragningar. På så sätt "tränas" muskeln så att den kan ge starka och effektiva värkar när det är dags för förlossning. Sammandragningar är ofarliga.
Du kan få en del krämpor som halsbränna, ont i benen och ryggont på grund av foglossning. Du kanske också måste gå och kissa oftare eftersom livmodern trycker på urinblåsan. Många drömmer livliga drömmar nu.
 
Tankar & Mående:
Måendet har väl varit samma under vecka 23 som under vecka 22. Magkatarren är borta, men tog sista medicinen idag så är lite orolig över att den ska komma tillbaka nu..
Lite illamående men mestadels på kvällen. Inte överdriver mycket foglossning. Extrem trötthet dock,då jag sover riktigt illa. 
Men bebisen är aktiv, under veckan har jag känt den lilla flera gånger varje dag och det är så underbart ♥

Minishopping!

Publicerad 2014-07-24 13:07:00 i Bebisgrejer,


Igår blev det en sväng på stan med Vicky, och när vi gick på H&M kunde jag inte låta bli att åka upp till barnavdelningen, och då hittade dessa små söta tofflor, som jag bara var tvungen att köpa ♥

Om

Min profilbild

Amanda

Bor tillsammans med världens bästa fästman Mattias och våra 2 katter Kex & Zazu på Vikbolandet. Tycker om att fotografera, se på film och läsa kärleksromaner.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela